Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданското движение 

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданското движение 
Коментари Харесай

Иван Гешев създава гражданско движение „Справедливост за България“

Бившият основен прокурор Иван Гешев разгласи, че основава гражданското движение  „ Справедливост за България “. Той направи това онлайн във Facebook, където дава отговор на въпроси, заложени му от жители. 

„ Сдружението ще бъде гражданско, родолюбиво, учредено на християнската нравственос и българските обичайни фамилни полезности. Смятам, когато бъде призната оставката ми, да застанем дружно с всички, които споделят паниката за бъдещето на България, дружно в името на консервативните ни полезности. Истински национализъм под мотото „ Бог, родно място, семейство ”, разгласи Гешев.

Трябваше да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата против мен, написа още той

Бившият основен прокурор съобщи, че Народното събрание е било превърнато в леговище за имунитети.

„ Едни се изпраха, други се докопаха до властта. Никой към този момент не мисли за България и за народа. Това не може да бъде търпяно повече, децата ни няма да останат тук “. Така Гешев аргументира основаването на новата политическа групировка.

Въпроси към някогашният основен прокурор се събираха авансово по имейл, само че той дава отговор и на запитвания в мнения под живото лъчение.

Иван Гешев е първият основен прокурор, който е освободен предварително от Висшия правосъден съвет (ВСС). Повод за освобождението му стана фразата „ политически отпадък “ по адрес на актуалните депутати. Той я изрече на брифинг на 15 май, когато разгласи, че няма да подаде самичък оставка и демонстративно я скъса.

По-рано Висшият правосъден съвет в профил Гешев от поста на основен прокурор

Президентът Румен Радев подписа декрет за предварителното премахване не Иван Гешев като основен прокурор на 15 юни. Няколко дни по-късно той разгласи, че подава оставка и като прокурор и даде поръчка за политическа кариера.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР